El Departament d’Agricultura convoca la IVa edició del Premi Ruralapps

rurAL

L’objectiu és impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils que siguin d’utilitat per al sector agrari, alimentari o rural. Les dues modalitats estan dotades amb 3.000 euros de premi cadascuna.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha convocat la IVa edició del Premi Ruralapps, corresponent a 2017, amb la voluntat d’impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils que siguin d’utilitat per al sector agrari, alimentari o rural.
Com va publicar, ahir dimarts, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC),aquest guardó, el termini de presentació de candidatures del qual és de tres mesos, estableix dues modalitats: Ruralapps-ciutadania, per a l’app destinada a aportar solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania, i Ruralapps-professional del sector, per a l’app destinada a aportar solucions tecnològiques innovadores als professionals dels sectors agrari, alimentari i rural, dotades amb 3.000 euros cadascuna.
 
La darrera edició va comptar amb 19 candidatures presentades i els guanyadors i finalistes de les dues modalitats van ser: en la modalitat Ruralapps-ciutadania, Alexandre Llaó García, de l’Ampolla, per l’app iRuralNavigator, una aplicació per a la recerca de finques rurals a tot l’Estat, útil per a qualsevol tipus de servei d’àmbit rural, i el finalista en aquesta modalitat va ser Redes Líquidas SL, de Barcelona, per l’appdiet creator, una aplicació que permet la comunicació i tramesa d’informació entre el dietista i el seu pacient.
I en la modalitat Ruralapps-professional del sector, el guanyador va ser Mateu Yábar Vallès, de Barcelona, per l’app Vacapp, aplicació dissenyada per a ramaders per a gestionar explotacions de ramat boví extensiu, que permet portar un control exhaustiu de vaques i vedells, i el finalista va ser VP Control Animal SL, de Torelló, per l’app AppÍCOLA, una aplicació pensada per a la gestió de les explotacions apícoles.
 
El termini màxim per a resoldre la concessió dels premis és el 15 de setembre de 2017, el veredicte també es publicarà al DOGC, i la informació sobre les aplicacions presentades es podrà consultar al web del DARP i a RuralCat.
Font: GENCAT

r-requena