Meritxell Serret celebra el rècord d’exportacions assolit pel sector carni català el 2016

La consellera d’Agricultura va inaugurar la II edició del Meat Business Fòrum, que es va celebrar els dies 3 i 4 de maig al recinte de Caixa Fòrum.

“El 2016 va ser un any rècord per a les exportacions de carn a Catalunya”, així ho ha dit la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, a la inauguració de la segona edició del Meat Business Fòrum, que es va celebrar els dies 3 i 4 de maig al recinte de Caixa Fòrum.  L’any passat les empreses càrnies catalanes van exportar 1,3 M de Tones de carn, per valor de 2.732 M€. D’aquest total, 882 M€ corresponen a les exportacions a països tercers, que en els darrers 6 anys han crescut en valor un 280%.
meat
Meritxell Serret va assegurar que “Catalunya és una gran potència càrnia a Europa. Produeix anualment més de dos milions de tones de carn de totes les espècies: porcí, boví, oví, caprí, equí, aviram i conill. Catalunya ha esdevingut una gran exportadora de carn i el nostre mercat és el món sencer”.
“El Meat Business Fòrum és un esdeveniment internacional de referència, basat en l’acollida i el foment de les relacions inspirades en el benefici i la confiança mútua, que ha de permetre construir i consolidar aliances”, ha explicat la consellera. “Aquests dies tindrem oportunitat donar a conèixer la qualitat dels nostres productes, com els produïm i la nostra habilitat per innovar i adaptar-nos a les especificitats de cada mercat, la nostra capacitat d’oferir productes als mercats més exigents”
La consellera d’Agricultura també va destacar que “amb aquest fòrum i les reunions que ofereix volem promoure molt més que un producte. El nostre objectiu és donar a conèixer la nostra cultura, la nostra cuina i la nostra dieta mediterrània, una de les més saludables del món”.
El Departament d’Agricultura, a través de Prodeca, conjuntament amb les organitzacions i associacions empresarials, ANAFRIC, ASOPROVAC, ASSOCAT, FAC, FECIC, FECOC i PORCAT formen el Comitè Organitzador d’aquest esdeveniment, que té com a objectiu consolidar una plataforma estable de negoci internacional per al sector carni de Catalunya, i que compta amb el patrocini de Caixa Bank, AlfilLogistics i Alimentaria.
Trobades B2B entre empresaris catalans i operadors internacionals
Amb aquesta segona edició es consolida un esdeveniment que posa en contacte les empreses del sector carni de Catalunya amb compradors de mercats tercers, en una ronda de negocis en què participen productors exportadors de carn i productes carnis de Catalunya, que constitueixen, en conjunt, un percentatge elevat del teixit productiu amb capacitat de posicionar els seus productes en mercats tercers, i importadors i distribuïdors de països tercers.
Així, durant dos dies, a Caixa Forum de Barcelona, tenen lloc les trobades B2B (empresa-operador) d’acord amb una agenda preestablerta entre els empresaris catalans i els operadors internacionals. Les reunions tenen una durada de 15 minuts per tal que cada productor es pugui reunir amb tots els operadors internacionals segons el tipus de carn o productes carnis que importa. En aquesta ocasió, en les entrevistes B2B prenen part més de 140 compradors convidats dels següents mercats:
Àfrica: Algèria, República Democràtica de Congo, Costa d’Ivori, Líbia, Marroc, Tunísia, Sudàfrica.
Amèrica del Nord: Canadà, Cuba.
Amèrica Central i del Sud: Argentina, Bolívia, Colòmbia, Costa Rica, Curaçao, Equador, Panamà, Perú, Xile.
Europa Central i Oriental: Suïssa, Bòsnia, Sèrbia.
Pròxim Orient: Aràbia Saudita, Bahrain, Egipte, Iran, Jordània, Líban, Unió d’Emirats Àrabs.
Sud-est asiàtic i Àsia oriental: Corea del Sud, Filipines, Hong Kong, Japó, Tailàndia, Taiwan, Vietnam, Xina.

r-requena