L’atur puja a Catalunya en 18.200 persones el primer trimestre i ara és del 15%

Al conjunt d’Espanya també augmenta: hi ha 17.000 parats més i la taxa d’atur s’acosta al 19%.

atur

De gener a març, l’atur s’ha incrementat de 18.200 persones a Catalunya en relació amb el primer trimestre de l’any passat, segons l’última Enquesta de la Població Activa. És l’augment més elevat de totes les comunitats autònomes. La taxa d’atur se situa per sobre del 15%. En total, els parats són 576.700.

Aquestes dades d’atur i ocupació, però, continuen sent més bones que fa un any. A més, cal tenir en compte que aquest any la Setmana Santa, que és un període en el qual es crea ocupació, no ha caigut al primer trimestre.

Al conjunt d’Espanya l’atur també augmenta: hi ha 17.000 parats més, una xifra que s’explica perquè és el saldo de les comunitats on ha pujat i les que ha baixat. La taxa d’atur s’acosta al19% i el total de parats és de 4.255.000. 

Mentrestant, segons l’indicador avançat de l’Institut Nacional d’Estadística, la inflació en el conjunt de l’Estat aquest mes d’abril ha pujat tres dècimes en relació amb el març. Ara la cistella de la compra és un 2,6% més cara que fa un any.

Els preus han pujat el mes d’abril. Segons l’indicador avançat de l’Institut Nacional d’Estadística, la inflació en el conjunt de l’Estat ha pujat tres dècimes en relació amb el març. Ara la cistella de la compra és un 2,6% més cara que fa un any. L’increment s’explica per l’encariment dels preus turístics com a conseqüència de la Setmana Santa i per l’estabilitat dels preus de l’electricitat.

r-requena