Estratègies per a millorar la comercialització i fomentar el consum de carn autòctona

“Aquest mes d’abril arrenquem, des del Departament d’Agricultura, un grup de treball amb tot el sector ramader ecològic per a concretar les estratègies que aquest sector necessita per a reforçar la producció i, sobretot, la comercialització i promoció del consum de la carn ecològica”. Aquest treball conjunt entre Administració i sector és el compromís que la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, ha assumit, aquest matí, en la reunió que ha mantingut amb l’Associació de Productors Ecològics de la Cerdanya (PROECO), en el decurs de la visita territorial que ha fet avui a aquesta comarca.
ramaderia
Serret ha refermat el compromís de la conselleria amb aquest sector, “peça clau per a l’economia i el desenvolupament social de les comarques de muntanya”, i ha assegurat que “estem treballant per a adaptar al màxim l’actual normativa, en el marc de la Política Agrària Comuna, a les especificitats de la nostra ramaderia de muntanya”, amb l’objectiu d’orientar de forma més eficient els recursos públics que es destinen al sector. La consellera ha recordat que, pel que fa a les ajuts a la ramaderia ecològica, s’ha pagat el 100% en la convocatòria del 2015 i que aquest és el compromís del Departament per a les convocatòries de 2016 i 2017.
En marxa un estudi per a valorar la carn de poltre
Meritxell Serret també s’ha reunit amb representants de la Federació del Cavall Pirinenc, a qui ha anunciat que el Departament, juntament amb el sector, impulsa un estudi científic sobre la carn de poltre, amb l’objectiu de posar en valor la seva qualitat i promocionar els seus beneficis entre els consumidors.
La valorització de la carn de poltre és un factor clau per a la promoció de la ramaderia equina de muntanya, un sector tradicional i fonamental per al manteniment de l’activitat en les comarques del Pirineu.
En el decurs de la visita territorial d’avui a la Cerdanya, la consellera també ha visitat la granja Cal Grauet, de Ger, que va ser finalista del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2016, en la modalitat Jove Emprenedor, per la creació d’una granja de gallines ponedores, en llibertat i amb alimentació ecològica, dins d’una explotació de boví ecològic.