Nomenem els millors plats típics de la cuina catalana


Tots sabem que la gastronomia catalana és de les millors, però hi ha alguna cosa que fa la diferència, els entrants de la cuina catalana.

 

cuina catalana

 

Nomenem els 5 millors entrants de la cuina catalana (amb permís de molts altres).

 

  1. Amanida catalana: Un clàssic de clàssics en la nostra cultura catalana que no podia faltar. No és més que una amanida verda però presentada amb tota mena d’embotits de casa nostra.
    Es poden afegir espàrrecs blancs, cogombre, olives negres, pebrot vermell, raves, fuet, xoriço, llonganissa de pagès, anxoves i d’altres embotits típics.

 

  1. Samfaina: És un plat que gairebé tothom fa en una paella. La podem considerar com un dels nostres àpats estrella Complert i amb els colors d’aquets temps recent estrenat. Quan en els horts decau la producció,  les plantes despullades de les fulles mantenen els seus fruits, darrer senyal de vida. Llavors, aquestes hortalisses: pebrots,tomàquets, albergínies, carbassons estan en el seu millor moment. Al rebost:  les cebes, els alls, l’extraordinari oli d’oliva i alguna fulla de llorer. Un plat senzill i fàcil que cada dia podeu millorar.

 

  1. Truita de patates: Segurament la truita de patates és, juntament amb la paella, un dels plats que ens representa fora de la nostra península a nivell internacional. És una de les nostres arrels que fins el mateix Ferran Adrià no ha pogut deixar crear una versió al més pursavoire faire del restaurant Bulli, amb una base de patates xip.

 

  1. Escalivada: La clàssica i saborosa recepta d’escalivada catalana. Sàvia barreja de verdures rostides, que amb un bon oli d’oliva fa de l’escalivada un plat totalment irresistible.

 

  1. Coca (pastís): és potser el menjar català més universal, puix que, a més de ser habitual a totes les llars i pastisseries dels Països Catalans, és només una manera de preparar un menjar que té molta tradició arreu del Mediterrani .

 

Tenim la sort de gaudir d’aquest plats i molts més, Catalunya compta amb tots els ingredients per obtenir la millor gastronomia: un territori i uns paisatges tan diversos com la cuina que es conserva, alguns dels millors cuiners del món i uns productes de qualitat.

 

rocio