Els joves i la seva alimentació

Els joves cada vegada són més autònoms a edats més primerenques i un dels aspectes d’aquesta autonomia és l’alimentació: cada vegada decideixen més què menjar.

 

joves i alimentació
Això, unit a una oferta excessiva d’aliments, acompanyada d’un bombardeig publicitari exhaustiu, i sumant-li el culte al cos excessiu. No cal oblidar els trastorns del comportament alimentari com l’anorèxia i la bulímia.
Els joves han de conèixer la varietat d’aliments existent per poder portar una alimentació equilibrada sense que existeixi dèficit de nutrients practicar algun tipus d’esport i la principal beguda ha de ser l’aigua (dos litres al dia)

 

L’adolescència és una etapa difícil de la vida.

Els adolescent tenen necessitats nutritives marcades per processos de maduració sexual, augment de talla i pes, augment de massa corporal i augment de massa òssia, per la qual cosa requereix major quantitat d’energia i nutrients com a carbohidrats, proteïnes, grasses, vitamines i minerals, en forma equilibrada o balancejada.
El notable creixement i maduració del teixit ossi, i d’altres teixits metabólicamente actius, fan que durant aquests anys sigui molt important l’aportació de calci i de ferro.
Consumeix fruites i verdures: Les fruites, verdures i hortalisses contenen nutrients que t’ajuden a mantenir-te sa i són el complement ideal durant el desdejuni, esmorzar i sopar.

 

Consumeix aliments rics en carbohidrats

 

La meitat de les calories de la teva alimentació han de procedir d’aquests nutrients, especialment productes elaborats a força de blat, cereals, papes, yucas i llegums i no de dolços caramels, xocolates etc.
I sobretot fes exercicis!!!

 

Una bicicleta que no s’usa acaba oxidant-se, amb els músculs i ossos ocorre el mateix, cal mantenir-los actius perquè funcionin bé. Intenta fer una mica d’exercicis cada dia, per exemple puja per les escales en lloc d’utilitzar l’ascensor, si pots vés caminant al col·legi, a l’hora d’esbarjo i en els teus temps lliures pràctica alguna activitat física.

rocio