IGP: La Indicació Geogràfica Protegida

IGP-Catalunya
Si fa unes setmanes explicàvem què eren les DOP, avui toca la IGP: la Indicació Geogràfica Protegida. La IGP correspon al nom d’un producte originari d’una zona geogràfica determinada. La qualitat, reputació o altra característica del producte pot atribuir-se a aquesta zona geogràfica delimitada on es realitza la producció i/o transformació i/o elaboració.

És el nom que identifica un producte originari d’un lloc determinat, una regió o un país, que posseix una qualitat determinada, una reputació o una altra característica que pugui essencialment ser atribuïda al seu origen geogràfic, i del qual com a mínim una de les seves fases de producció, transformació o elaboració es fa en la zona geogràfica definida.

La IGP més nova que tenim a Catalunya és la Vedella dels Pirineus Catalans, que ha sigut reconeguda recentment amb aquesta distinció per la Unió Europea.

igp-vedella-pirineus

 

Així doncs, amb aquesta recent incorporació, aquesta la llista de les 9 IGPS catalanes:

  • Calçot de Valls
  • Torró d’Agramunt
  • Patates de Prades
  • Pollastre i capó del Prat
  • Poma de Girona
  • Pa de pagès català
  • Clementines de les Terres de l’Ebre
  • Llonganissa de Vic
  • Vedella dels Pirineus Catalans

A més, actualment trobem en procés de reconeixement comunitari el Gall del Penedès. Una mostra més de l’excel·lència del nostre territori i dels productes que elaborem aquí, únics al món per la seva qualitat.

Més informació sobre les IGP: http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/alimentacio/distintius-origen-qualitat-agroalimentaria/dar_igp/

 

 

fira-apat-2