Els pescadors de Tarragona es manifesten per sortir de la crisi

pescadors-peix-blau-tarragona-crisi

Els pescadors de Peix Blau de Tarragona s’han manifestat aquesta setmana, després de fer enrere la vaga que pretenien convocar. A crits de “Volem solucions!” i “No ens deixeu morir!”, una cinquantena de pescadors s’han mobilitzat entre la confraria i la subdelegació del Govern.

La situació dels pescadors de llum de la província de Tarragona és insostenible. Segons relaten els mateixos afectats hi ha mesos en què un pescador de Tarragona guanya menys de 300 euros. Un sou insuficient per mantenir les moltes famílies que es veuen afectades.  Reclamen que es realitzi un estudi biològic per d’esbrinar les causes de la disminució de captures de peix blau i la reducció de la mida dels exemplars, que han portat el sector a una situació desesperada. Aquesta tasca és responsabilitat del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), segons indica el president de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz.

Lamentablement, tot i que es dugui a terme aquest estudi, els resultats no s’obtindran a curt termini i si es troba solució, l’aplicació d’aquesta tampoc. És un sector molt minoritari, gairebé residual, i amb una ínfima capacitat de mobilització. Si no acudeixen estaments més influents en el seu auxili, els pescadors de Tarragona poden passar al catàleg d’oficis en extinció. De moment s’esperen més moviments per la seva part, aferrant-se a les poques opcions que els hi queden.

fira-apat-2