Agricultura destina 3,5 milions d´euros a la innovació del sector agroalimentari i forestal

 agricultura-catalunya

La Generalitat de Catalunya ha destinat 3.500.000 €, a petició del Departament d’Agricultura, a nous projectes pilot innovadors en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles.

Han pogut acollir-se a aquests ajuts: la millora de la gestió de purins, alternatives als tractaments fungicides tradicionals, nous mètodes i tecnologies per aplicar a les pomeres, projectes per millorar l’ús de l’aigua en el conreu de l’arròs o iniciatives relacionades amb la millora de la sostenibilitat de plantacions de tòfona.

Aquesta inversió ajudarà a la continuïtat d’aquests nous projectes, que  al mateix temps serviran per enfortir els lligams entre l’agricultura, la producció d’aliments i la silvicultura i la investigació i la innovació. A més afavorirà la gestió i el rendiment mediambiental.

Catalunya ha estat una de les primeres regions europees a desenvolupar aquesta mesura en el marc del nou període de programació 2014-2020. El Departament d’Agricultura va publicar-ne la primera convocatòria a l’agost de 2015, que va ser la primera de tot l’Estat espanyol. En aquesta convocatòria, s’han presentat 21 sol·licituds d’ajut per a la creació de grups operatius (plantejament i redacció de projectes) i 57 sol·licituds per a projectes pilot innovadors.

fira-apat-2