LES NOVES TECNOLOGIES EN EL SECTOR RURAL

T’imagines les ovelles sent controlades i interaccionant via Twitter? O Smartphones i xarxes socials aplicades al món rural? I tenir el teu corral domotitzat que controli el procés d’alimentació dels animals? O controlar el procés de maduració del formatge? Us presentem un clar exemple que és possible. Aquest noi, pastor a Riudaura, Girona, ha aconseguit tenir les seves ovelles controlades en tot moment mitjançant aquesta xarxa social:

Aprofitant que va ser el Mobile World Congress, es van presentar nombrosos avenços tecnològics per a aquest sector que està en canvi constant. Per això, des de Fira ÀPAT volem fomentar iniciatives innovadores que ajudin a millorar el sector rural.

Cada cop més, els productors agrícoles estan començant a utilitzar el GPS en l’agricultura, és que va a sortir corrent una pastanaga? No! Però es pot usar per gestionar les dades agrícoles per a la comercialització de productes, per estar en contacte amb els teus clients i poder oferir un servei molt més eficient i complet, rebre alarmes en temps real a través d’aplicacions… A Fira ÀPAT volem que prengueu notes d’aquestes:

  • Locavore, connecta productors i granges amb clients sobre la base d’una localització de 160 km, és la manera més fàcil de trobar a nivell local aliments típics. També aporta receptes estacionals.
  • El cercador d’aliments frescs és una aplicació que ajuda els usuaris a localitzar els mercats d’agricultors locals. Pot buscar mercats específics o bé els més propers a la teva ubicació.
  • Nutrient Removal: tant a productors com a distribuïdors, pot oferir les dades sobre els nutrients que es consumeixen o perden, perquè puguis prendre les mesures necessàries per garantir el màxim rendiment als teus cultius.
  • MyTraps.com: amb aquesta aplicació podràs manejar electrònicament les dades sobre insectes que afecten als teus cultius i consultar els registres de les aplicacions de plaguicides, tot des del teu smartphone.

Els avenços que es produeixen a la tecnologia mai deixen de sorprendre’ns i més quan, fent bon ús d’ella, pots aconseguir grans assoliments i millorar la teva capacitat de producció, de gestió i control. Bravo per aquestes iniciatives!

fira-apat-2