Coulant de xocolata

 

Els coulants de xocolata últimament s’han posat molt de moda, i nosaltres no hem volgut perdre l’oportunitat. I és que a qui no li agrada aquests pastissets tous per fora i sorprenents per dins?xocolata_01

Ingredients

  • 200 g de xocolata negra
  • 150 g de mantega
  • 5 ous
  • 160 g de sucre
  • 85 g de farina
  • 20 g de cacau en pols
  • Gelat

Elaboració

  1. El primer que farem serà fondre la xocolata en un bol. Per fer-ho tenim dues opcions, o al bany maria (que seria la forma més tradicional) o al microones. Si decidiu fer-ho al microones, recordeu de no donar-li tot el temps de cop, sinó fer-ho en petits temps i anant remenant.
  2. Un cop tinguem la xocolata desfeta, afegirem la mantega i tornarem a remenar la barreja.
  3. Paral·lelament prepararem un altre bol on ficarem els ous, el sucre, el cacau i la farina. Barrejarem tot fins que quedi una massa consistent.
  4. Quan les dues barreges estiguin llestes, les ajuntarem en un bol i les barrejarem també.
  5. Agafarem els motlles i ficarem la massa en cadascú d’ells. Abans de fer-ho posarem mantega a tots els motlles.
  6. Pensaríeu que arriba el moment de ficar-los al forn, però no, si volem que els nostres coulants quedin perfectes els congelarem durant tota la nit. Així que, sempre que vulgueu menjar coulants recordeu que heu de preparar la massa i congelar-la mínim un dia abans.
  7. Després d’haver passat tota la nit la massa al congelador, ficarem els coulants al forn. Per això, posarem el forn a una temperatura de 240° en mode ventilador i calor a baix. Deixarem els coulants durant uns 15 minuts.
  8. Després, agafarem la massa i la ficarem a la nevera, ja no estarà congelada perquè l’hem posat prèviament al forn, i la deixarem aproximadament una hora.
  9. Finalment, els tornarem a ficar al forn a la mateixa temperatura durant uns 10 minuts aproximadament.

i… ja els tenim llestos per menjar!

Si voleu sorprendre els vostres convidats, podeu servir-los amb una bola de gelat, fruita, fuits secs, o fins i tot una mica de xarop!

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat