Roses de poma i pasta de full

 

Aquesta setmana, per motiu de sant valentí, ús proposem una recepta molt romàntica perquè sorprengueu a les vostres parelles, als vostres amics, o per a tu sol@: ROSES DE POMA I PASTA DE FULL.

Ingredientspoma 2

  • 1 Poma
  • 1 llimona
  • 1 làmina de pasta de full
  • 2 cullerades grans de melmelada d’albercoc
  • 100 gr de sucre glaç
  • 100 gr de canyella en pols
  • 100 gr de sucre morè
  • 100 gr de farina
  • ½ litres d’aigua
  • 1 safata per fer cupcakes

Elaboració

  1. Agafarem la poma i la tallarem. El resultat ha de ser aconseguir fines làmines així que recomanen primer tallar-la per la meitat i després fer les làmines.
  2. Haurem d’esprémer la llimona a un recipient i barrejar-ho amb aigua. Quan ja ho tinguem, ficarem les làmines de poma tallades a la barreja. Les deixarem reposar 5 minuts.
  3. Toca escórrer les làmines; agafarem paper de cuina i les deixarem una estona reposant.
  4. Mentrestant, agafarem la pasta de full i l’empolsarem amb el sucre glaç. Una vegada fet això, la tallarem per la meitat i de cada meitat farem 4 trossos.
  5. Agafem la safata de cupcakes i li posem farina, la deixem a un costat i posem el forn a escalfar (200° amb calor amunt i avall)
  6. Començarem amb la part més difícil: muntar les rosses.
  7. Començarem recollint la superfície on les farem, posarem una mica de sucre glaç i a sobre col·locarem les làmines de pasta de full.
  8. Untarem les làmines amb melmelada i col·locarem les làmines de poma sobre la melmelada sense que quedin forats entre elles. Si surten, no passa res, donarà un efecte més realista.
  9. Ficarem una mica de canyella sobre les làmines
  10. Delicadament, doblegarem el rectangle per la meitat i després l’enrotllarem.
  11. Teniu cura que quedi ven tancat perquè no surti la melmelada quan ho fiquem al forn.
  12. Finalment col·locarem els rotllos en la safata de cupcakes i ho ficarem al forn. Aproximadament hauran de ser uns 40 minuts, però per si les mosques convé que el vigilem tota l’estona perquè no se’n cremi.
  13. Quan passi el temps les rosses estaran llestes. Toca treure-les de la safata sense que es trenquin. Aneu amb molta cura.
  14. Com a toque final podeu afegir una mica de sucre glaç per sobre i … Llestes per menjar!

poma

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2019!

fira-apat