Pollastre amb escamarlans

Els plats mar i muntanya són molt típics en la nostra terra, tenim paelles, tenim pizzes… però pollastre amb escamarlans? Personalment mai l’havíem escoltat i quan el vam veure, vam saber que ven segur que aquesta setmana parlaríem d’això!

Ingredientspollastre

 

  • 1 pollastre
  • 12 escamarlans
  • 3 tomàquets ratllats
  • 2 cebes talladles
  • Brandi
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva
  • Farina
  • Aigua
  • Sal
  • Galetes
  • Julivert
  • 2 dents d’all
  • Vi negre
  • Ametlles

Elaboració

Com sempre, començarem per netejar-nos les mans i les superfícies en què treballarem el nostre plat.

  1. Agafarem el pollastre, que ja teníem tallat, el col·loquem en una safata i el ruixem d’oli.
  2. Afegim sal i pebre al gust de cadascú.
  3. Posarem el pollastre al forn i el deixarem que agafi una mica de color, no massa, simplement que quedi una mica daurat.
  4. Mentre que el pollastre està en el forn podem aprofitar per anar fent la picada. Agafem un bol i ficarem les ametlles, l’all, el julivert i les galetes. Si això us sembla molt, encara ens quedarà per ficar el vi i el brandi, però tampoc cal passar-se, posarem més o menys com mitja copa de vi i de brandi una mica menys.
  5. Amb tot això ens posarem a amassar fins que quedi molt suau.
  6. Com a “toque especial” ficarem xocolata negra. La intensitat del cacau pot ser la que vulgueu, recordeu com més alt sigui més amarg quedarà.
  7. Agafarem els escamarlans i els fregirem una mica.
  8. Els escamarlans i el pollastre ja els tindríem preparats. Els deixarem en un costat i començarem a fer el sofregit.
  9. Per fer-lo fregirem la ceba. Després ficarem el tomàquet a la cassola i el deixarem coure més o menys 10 minuts.
  10. Quan el sofregit estigui fet, agafarem el pollastre, el ficarem a la cassola i el flamejarem amb MOLTA CURA, utilitzant el brandi.
  11. Una vegada flamejat cobrirem el pollastre amb aigua i afegirem sal. El deixarem al foc uns 45 minuts a foc baix. Quan només quedin 15 minuts afegirem farina i remourem la salsa.

(5 minuts després)

  1. Agafarem la picada que havíem fet al principi i l’afegirem al nostre plat. Afegim també els escamarlans.
  2. Deixarem que passin els 10 minuts que queden i …. JA ESTÀ!

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat