Petxines de vieira farcides

Les petxines farcides poden ser una molt bona alternativa als típics canelons o lasanyes, i poden estar encara més bones! L’elaboració és bastant fàcil, i com sempre, es poden prepara abans i congelar-les, i en dies d’emergència poden treure’ns d’un gran compromís.

Ingredients:

  • 500 gr. de patatespetxines 1
  • 100 ml de llet
  • 100 gr. de xoriço
  • 100 gr. de formatge d’ovella
  • 2 cullerades de pa ratllat
  • Sal

Elaboració:

(Recordeu que el primer pas sempre serà rentar-nos les mans i tenir les superfícies de treball netes i preparades per cuinar😉)

 

  1. Rentar les patates i posar-les a coure fins que estiguin tendres però sense que es desfacin.
  2. Pelar les patates i aixafar-les. Un cop les tenim aixafades les posem en un recipient i les deixem en un costat de moment.
  3. Tallar el xoriço en trossos ben petits i la meitat del formatge de la mateixa forma.
  4. Agafem les patates que havien deixat a un costat i li afegim la llet. Barregem la llet fins que quedi com la textura d’un puré, i quan estigui llest afegim el xoriço i el formatge.
  5. Continuem barrejant i afegim sal.
  6. Un cop acabada la mescla, omplim les petxines.
  7. Agafem la resta del formatge que no havíem tallat i el ratllem. El barregem amb el pa ratllat i cobrim les petxines.
  8. Les ficarem al forn a 200° durant 10-15 minuts, però abans li posarem una mica d’oli per sobre. El temps al forn és orientatiu. L’ideal és daurar-les al gust de cada persona.

 

El que més ens agrada d’aquesta recepta és que nosaltres la proposem amb xoriço i formatge, però es pot fer amb qualsevol altra cosa. Es poden fer tant de carn com de peix, i es poden afegir els toppings que vulgueu!

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat