Quiche de porros i formatge fresc de cabra

La quiche és una recepta molt versàtil, es pot preparar amb molts ingredients com pernil i formatge, carabassó, xampinyons… També es pot considerar una recepta d’aprofitament de les restes de verdura o pollastre que tinguem per la nevera.

Un altre dels avantatges d’aquesta recepta és que la quiche es pot prendre calenta o a temperatura ambient.

Necessitaremquiche

  • 1 làmina de massa brisa
  • 4 porros grans
  • 1 ceba mitjana
  • 180 grams de formatge fresc de cabra 3 ous mitjans
  • 180 ml de nata líquida
  • Un parell de culleres de formatge parmesà
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Mantega

Elaboració

  1. Començarem pre-escalfant el forn a una temperatura de 180 ºC. Mentre es va escalfant, posarem la massa brisa en una font rodona ocupant tota la superfície, incloent-hi els laterals.
  2. Punxarem la massa amb ajuda d’una forquilla per permetre que circuli l’aire durant la cocció i que la massa no s’infli. Després la introduirem en el forn durant 10 minuts o fins que estigui daurada. És important, que quan la retirem no apaguem el forn, doncs el necessitarem pròximament.
  3. Tot seguit, fregirem en una paella amb un raig d’oli els porros i la ceba que, prèviament, haurem tallat en rodanxes fines. Quan estigui tot cuit, és a dir quan tinguin un aspecte transparent, ho retirarem del foc i ho reservem per més endavant.
  4. En un recipient gran, posarem els ous i començarem a batre’ls. Seguidament, afegirem la ceba fregida, el porro, la nata, el formatge ratllat, sal al gust i el pebre negre mòlt. Ho tornarem a batre tot molt bé.
  5. Quan tinguem la massa ja freda abocarem la barreja en ella. Després, col·locarem el formatge de cabra, que l’haurem tallat abans en rodanxes una mica gruixudes.
  6. Finalment, la tornarem a posar al forn al voltant de 20 0 25 minuts més, fins que la quiche de porros i formatge de cabra hagi quallat.
  7. Abans de desemmotllar-la, la deixarem reposar 10 minuts.

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2019!

fira-apat-2