Arròs cremós de castanyes

Les castanyes són un fruit sec que té la particularitat de no ser ric en greixos, sinó que entre els seus nutrients predominen els hidrats de carboni, amb un mínim de sucres naturals i aminoàcids essencials.

Arròs Cremós

Així mateix, les castanyes són un fruit sec lleuger en comparació amb altres exemplars, ja que no arriben les 200 Kilocalories per cada 100 grams i posseeixen una elevada proporció de fibra en la seva composició, així com de minerals d’utilitat per a l’organisme com ara potassi, magnesi, fòsfor i calci d’origen vegetal.

D’altra banda, poden oferir un mínim de vitamines del complex B, vitamina C i E a l’organisme així com compostos fenòlics amb propietats antioxidants.

Aprofiteu els últims dies de tardor per a cuinar aquest plat d’arròs. Una recepta que us sorprendrà el sabor tan deliciós i evocador que té.

Necessitarem:

  • 40g d’arròs per persona
  • Una ceba petita
  • 1 pebrot verd petit
  • 1 grapat de castanyes torrades i pelades
  • 2 daus d’olor
  • Pebre negre
  • 1 culleradeta de comí
  • 1 canonet de canyella
  • Brou suau d’au (2 mesures per 1 mesura d’arròs)

Elaboració

  1. Començarem per fer el sofregit amb la ceba i el pebrot en una paella.
  2. Paral·lelament, torrarem les castanyes al forn o, encara millor, si teniu una paella foradada especial per castanyes.
  3. Tornarem al sofregit i hi afegirem totes les espècies aromàtiques.
  4. Courem l’arròs a l’estil risotto. És a dir, afegirem l’arròs al sofregit i hi anirem afegint el brou poc a poc i sense parar de remenar.
  5. Quan tinguem l’arròs gairebé cuit afegirem les castanyes ja fetes i pelades.
  6. Finalment, ho deixarem coure’s un parell de minuts més i ja ho tindrem llest.

(Voleu donar-li un toc encara més tardorenc? Afegiu-hi bolets!)

Bon ÀPAT!

Arròs Cremós

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat-2