Pasta “al dente” amb ceps i tòfona negra

La pasta és un dels menjars més cuinats que existeixen i també, un dels més gustosos. Cal afegir el fet que és molt senzilla de cuinar i que és un plat que gairebé sempre agrada a tothom. La pasta és baixa en colesterol, ajuda a regular els nivells de sucre a la sang, el seu consum és ideal per a persones hipertenses i ajuda a mantenir el pes corporal en quantitats adequades.

Avui us proposem aquesta recepta de pasta molt senzilla que us servirà per a qualsevol ocasió. Som-hi!

Recepta de Pasta “al dente” amb ceps i tòfona negra

Necessitarempasta

  • 350 g de ceps
  • 5 g tòfona negra
  • 1/2 ceba blanca dolça
  • 2 grans d’all
  • 1 got de vi blanc
  • 200 ml nata líquida per cuinar sense lactosa (15% matèria grassa, res més)
  • 250 g pasta
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Elaboració

  1. En primer lloc, trossejarem els bolets en conserva, l’all i la ceba. Ho sofregirem tot, amb un raig d’oli i un pessic de sal, fins que estigui lleugerament daurat.
  2. Tot seguit, hi afegirem el vi blanc i ho barrejarem tot bé, mentre ho deixem que s’evapori al vapor.
  3. Ara, ratllarem la meitat de la tòfona sobre el sofregit i hi remenarem perquè s’impregni bé amb el seu sabor.
  4. Per acabar de fer la salsa, hi afegirem la nata, baixarem el foc i ho remourem lentament fins que la salsa estigui cremosa.
  5. Per un altre costat, bullirem la pasta en aigua lleugerament salada fins que estigui “al dente”. Podeu escollir la pasta que més us agradi, espaguetis, macarrons… o fins i tot pasta farcida.
  6. Un cop la pasta estigui al punt, l’escorrerem molt bé i la posarem en un bol. Seguidament, hi afegirem la salsa i ho mesclarem.
  7. Per últim, a l’hora de servir, ratllarem una mica de tòfona sobre cada ració.

Que aprofiti!

Pasta

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT!

fira-apat

Write a Reply or Comment