Ja és el temps dels panellets!

El dia 1 de Novembre és Tot Sants, una de les festes tradicionals catalanes de tardor més esperada. És costum menjar castanyes i moniatos i fer panellets. No obstant això, cada cop més la gent els compra en comptes de fer-los a casa, ja sigui perquè tenen un desconeixement de com es fan o perquè no disposen de temps per fer-los.

Sigui com sigui, us portem la recepta tradicional perquè sorprengueu aquest any als vostres familiars i amics amb uns panellets molt casolans!

panellets

Ingredients per panellets de pinyons

  • 400g de farina d’ametlla
  • 400g de sucre llustre
  • Una clara d’ou pasteuritzada
  • 1 ou sencer
  • 250g de pinyons

Elaboració de la recepta

  1. Començarem agafant un ou i separarem la llema i la clara. Seguidament, en un bol, posarem la farina d’ametlla, el sucre llustre i poc a poc, introduirem la clara d’ou, mentre ho amassem.
  2. Ens haurà de quedar una massa suficientment consistent per poder fer boles. (És important no amassar-ho com si fos pa, només cal el punt just per unir els ingredients. Si no, la massa us farà oli).
  3. A continuació, agafarem un ou sencer i en barrejarem una mica amb els pinyons.
  4. Després, agafarem el massapà i en farem una botifarra d’uns 2,5cm de gruix i el tallarem també en 2,5cm de gruix.
  5. Posarem els trossets dins del bol amb pinyons, ho barrejarem i anirem fent les boletes.
  6. Abans d’enfornar-los, els pintarem amb l’ou restant.
  7. Finalment els posarem al forn, prèviament escalfat a una temperatura d’entre 220º – 230ºC, i els courem entre 7-10 minuts.

BON PROFIT!

*Si voleu, podeu canviar els pinyons per atmetlles.

panellets

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat

Write a Reply or Comment