Sopa freda de tomàquet i guacamole

La sopa és un dels plats amb més variacions possibles que trobaràs a la cuina catalana. Aquest any, dintre del dilluns Fira ÀPAT Experience, trobareu una màsterclass de sopes amb el restaurant de La Soperí. Si encara no ho has fet, descarrega’t les teves entrades professionals aquí.

Mentrestant, podeu anar fent boca amb aquesta deliciosa recepta de Sopa freda de tomàquet amb guacamole.

Ingredients:

Per a la sopa:

  • 2 tomàquets de branca madurs sense pela
  • oli d’oliva verge extra
  • sal
  • pebre negre

Per al guacamole:

  • 2 alvocats
  • 1 ceba tendra petita, picadaSopa freda de tomàquet i guacamole
  • sal
  • pebre negre
  • suc de taronja
  • 4 gotes de Tabasco
  • 4 llagostins mitjans

Per a l’oli:

  • 1 culleradeta de coriandre picat
  • 2 tomàquets tallats a la brunesa
  • suc de llima
  • 40 ml d’oli d’oliva
  • culleradeta de vinagre de vi blanc

Elaboració:

  1. Per a la sopa: triturarem els tomàquets, ho salpebrarem bé i hi afegirem l’oli. Ho col·locarem en un bol i ho refrigerarem a la nevera.
  2. Per al guacamole: amb un ganivet, picarem l’alvocat i hi afegirem la resta d’ingredients, barrejant-ho tot bé. Ho Reservem.
  3. Per a l’oli: barregarem tots els ingredients fins a aconseguir una salsa líquida.
  4. Per al llagostí: els bullirem amb sal i pebre i pelarem la part de la cua. Farem una quenelle amb el guacamole al mig del plat. Tot seguit, hi afegirem l’oli de coriandre. Després, posarem el llagostí a sobre del guacamole. Finalment, servirem la sopa al costat, en una gerra.

Bon profit!

Descobriu més activitats.

I no oblideu seguir-nos a Facebook i Instagram.

fira-apat

Write a Reply or Comment