Arròs amb Llamàntol

Òscar Galindo_FiraÀPAT18_arròs

És senzill de fer, admet moltíssimes preparacions i tots tenim una varietat o una altra al rebost: l’arròs. Aquest aliment és un magnífic salvavides per a aquests dies o nits, en els que fallen la inspiració, la nevera o les dues coses a la vegada.

Aquest any a Fira ÀPAT podreu gaudir d’un taller molt emocionant de la mà d’Òscar Galindo, xef executiu del grup Xàtiva, sobre l’art de l’arròs. (Descobriu-ne més aquí). Aneu fent boca amb aquesta recepta d’Arròs amb llamàntol.

No us oblideu de descarregar les vostres entrades tant si sou particulars com professionals del sector de l’alimentació. Fira ÀPAT és la vostra Fira!

Necessitareu:

  • 2 llamàntols
  • 380 grams d’arròs bomba
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 2 tomàquets pelats i sense llavors
  • 1 culleradeta de carn de pebrot
  • 150 ml de brandi
  • 2 fulla de llorer
  • 2 litre de fumet de peix i marisc
  • Safrà o colorant alimentari

Elaboració:

  • Per començar, haurem de tallar el llamàntol. Segurament, la majoria us decantareu per a un llamàntol congelat, ja que no estarà viu quan el talleu i no es mourà, a diferència d’un llamàntol fresc.
  • Un cop tallat el llamàntol,el daurem en oli calent durant uns minuts i retirem, això ho fem perquè deixi anar el suc i doni sabor al sofregit.
  • Seguidament, retirarem el llamàntol i sofregirem en el mateix oli els pebrots ben picats.
  • Quan estiguin daurats, afegirem el tomàquet pelat i sense llavors juntament amb la carn de pebrot i ho deixem uns altres 5 minuts que es cuini.
  • A continuació, afegirem el brandi i, si sabeu fer-ho, el podeu flambejar. Si no, espereu simplement uns minuts a que s’evapori l’alcohol.
  • Un cop ja estigui fet el sofregit, hi afegirem l’arròs bomba i l’ofegarem un minut.
  • Passat el temps, afegirem els trossos de llamàntol, posarem la fulla de llorer, cobrirem de brou i rectificarem de sal, depenent de com estigui de salat el fumet. En aquest pas, també haurem de posar-hi el colorant o el safrà. Us recomanem fer un fumet de peix abans perquè sortirà molt més bo.

(Per a un arròs normal s’han de posar dues mesures d’aigua per una d’arròs, en el cas de caldós posar 4 mesures.)

  • Finalment, el deixarem cuinar uns 18 minuts més o menys i ja podrem gaudir del nostre arròs amb llamàntol.

Bon profit!Arròs amb llamàntol

 

Descobriu més activitats.

I no oblideu seguir-nos a Facebook i Instagram.

fira-apat

Write a Reply or Comment