Broquetes de salmó i albergínia amb salsa de iogurt


Salmó

Quan parlem de salmó ens referim a un aliment molt nutritiu i que s’ha guanyat la seva reputació com un dels més saludables al món. El salmó és ric en proteïnes i en àcids grassos essencials per a la salut. A més és una excel·lent font de vitamines com la B12 i B6 i la niacina, a més de minerals com el seleni, el magnesi i importants quantitats de calci.

Fira ÀPAT us porta una recepta molt saludable, nutritiva i boníssima per ajudar-vos a gaudir d’aquest peix blau tant exquisit.

Necessitarem

Pel salmó

  • 2 lloms de salmó, sense pell ni espines
  • 1-2 albergínies (netes i sense pell)

Per la salsa

  • 1 iogurt natural
  • 1 cullerada sopera de mostassa
  • Suc de mitja llimona
  • 2 cogombres en vinagre molt picats
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • 1 tija d’anet picat
  • Sal i pebre

Elaboració

  1. En primer lloc, tallarem el salmó i l’albergínia a daus d’1,5-2 cm aproximadament, uniformes. Seguidament, punxarem els daus alternativament en un pinxo de broqueta.
  2. Un cop les broquetes estiguin preparades ho introduirem a un estoig de vapor, amb una mica de sal i pebre al gust. Ho cuinarem al microones a màxima potència durant 3-4 minuts. Si no teniu un estoig de vapor, ho podeu cuinar a la planxa o al forn, com més us agradi.
  3. Mentre es cuina el salmó i l’esbargiria, prepararem la salsa de iogurt barrejant la resta d’ingredients amb un emulsionador o manualment, com us vagi millor.
  4. Quan tot estigui cuinat, emplatarem les broquetes amb la salsa per sobre.

Broquetes de salmó i albergínia amb salsa de iogurt_firaÀPAT

 

**Consell: Pot servir-se com a aperitiu al costat d’uns palets de pastanaga o bé pot servir-se com un plat principal, ja sigui acompanyat d’una amanida o d’una mica de cuscús.

 

Que aprofiti!

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat

Write a Reply or Comment