L’Hummus i les seves variants

Deliciós, nutritiu i fàcil de preparar, l’hummus va deixar de ser patrimoni exclusiu de la cuina àrab per esdevenir un guarniment tot terreny que va conquistar el món gastronòmic.

Recepta tradicional

Necessitarem:Hummus

  • 400 grams de cigrons cuits
  • 2 cullerades de Tahini
  • 1 dent d’all
  • 2 cullerades petites de comí
  • Suc de mitja llimona
  • Julivert
  • Sal i pebre vermell
  • Oli d’oli verge extra

Si voleu fer el Tahini a casa:

  • 2 cullerades de sèsam torrat
  • Aigua (o oli) i sal

Elaboració:

  1. En primer lloc, hem de netejarem bé els cigrons amb aigua i, tot seguit, els posarem dintre de la batedora.
  2. Paral·lelament, farem fer el Tahini (a no ser que el comprem ja fet). Haurem d’agafar les cullerades de sèsam torrat (si no ho està, els torrarem 5 minuts en una paella a foc mitjà) i posarem el sèsam en una picadora juntament amb aigua o oli i poca sal. Ho triturarem tot fins que quedi una pasta fina.
  3. A continuació, en la batedora on hem posat els cigrons, hi afegirem la dent d’all, la sal, les dues cullerades de comí, el suc de llimona i les cullerades de Tahini prèviament preparat. Ho batrem bé mentre anem abocant aigua poc a poc, fins que quedi una pasta amb cos, cremosa i amb textura. S’ha de controlar molt bé la mà a l’hora d’afegir l’aigua, no ens hem d’excedir.
  4. Un cop ho tinguem tot batut, passarem l’hummus a un bol i amb una cullera hi farem cercles al centre de la pasta. Allà mateix escamparem pebre vermell i julivert al nostre gust. Finalment, ho reguem tot amb un bon raig d’oli d’oliva i llestos!
  5. Per acompanyar aquest plat, és recomanable fer-ho amb pa, especialment amb pa de pita. També es pot acompanyar amb verdures crues com pastanaga, api o pebrot.

Variants hummus

No us agraden els cigrons? Estàs avorrit del típic humus que ara et posen a tot arreu? Cap problema! L’hummus el podem fer amb altres verdures o afegint-hi nous ingredients. Et proposem diferents idees per donar-li una volta de rosca al puré de cigrons tradicional.

(Els procediments són els mateixos, però els ingredients varien una mica)

Hummus de pesto

Hummus

Per aquest hummus necessitarem els cigrons, el tahini, 2 cullerades de pesto, el suc de mitja llimona i una mica de formatge ratllat.

Remolatxa

Hummus

Amb un color vermellós, aquest hummus porta: 1 ¾ de remolatxa cuinada, 1/3 d’una tassa de tahini, 2 cullerades d’oli d’oliva, 2 cullerades de llimona i 1 dent d’all.

Guaca-Hummus

Hummus

Una barreja Mèxic-Mediterrània amb: cigrons cuits, 1 alvocat, 1 jalapeño, ¼ coriandre, 2 cullerades suc de llima.

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat

Write a Reply or Comment