Les zones de pesca controlada de Catalunya es milloren

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha anunciat que s’estan realitzant diverses mesures per a millorar l’accés als pescadors a les lleres dels rius i possibilitar la realització de competicions esportives a diversos punts del territori  català. Aquestes millores estan a càrrec de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, mitjançant l’empresa pública Forestal Catalana.Pesca Controlada

Es poden destacar actuacions a tota part del territori català (Segrià, la Selva, Berguedà, Baix Llobregat…) com:

  • Un camí d’uns 600 metres de longitud a la zona intensiva sense mort d’Alfarràs (Segrià). Aquest havia quedat intransitable a causa de l’augment de la vegetació.
  • La retirada de sediments de la resclosa de la Font Picant per tal de millorar l’hàbitat de les truites a la riera d’Osor (la Selva). Amb això es pretén aconseguir que les truites disposin de més profunditat i refugi enfront els depredadors.
  • La retirada de diversos arbres que suposaven un risc en cas d’avinguda al riu Balsareny (Berguedà).
  • La neteja de vegetació i l’arranjament de dues pistes a la llera del riu Llobregat, al seu pas d’Olesa de Montserrat i Esparreguera (Baix Llobregat).
  • La millora d’un baixador a Navarcles (Bages).

 Altres actuacions

Pesca ControladaA més a més d’aquestes actuacions, també s’han retirat espècies exòtiques invasores, com ara la canya (Arundo donax), en altres punts del territori.

La DARP anuncia que encara hi ha pendent noves actuacions al riu Segre, a l’alçada de Balaguer, a Alòs de Balaguer i a Utxesa; a la Noguera Pallaresa per sobre de Tremp, a l’Ebre al seu pas per Almatret i Flix, i al Llobregat a Navarcles i Castellbell i el Vilar. Aquestes s’aniran executant a mesura que els tràmits estiguin llestos.

Per útim, és important destacar que totes les actuacions es realitzen amb les autoritzacions corresponents emeses pel Departament de Territori i Sostenibilitat, en el cas d’afectar zones incloses en Xarxa Natura 2000 o en el cas que hi hagués presència d’espècies protegides, i amb l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua i de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

 

Si vols més notícies similars clica aquí.

I no oblidis seguir-nos a Facebook i Instagram.

fira-apat