Espàrrecs blancs embolicats en salmó fumat amb vinagreta

Espàrrecs blancs

L’espàrrec es diu així perquè conté molta asparagina, un aminoàcid amb un efecte molt característic que descobrirem tot seguit. Aquesta hortalissa de gust tan peculiar és, en realitat, la tija tendra de l’esparreguera, un arbust molt comú a les zones de clima temperat.

Els espàrrecs blancs  tenen aquest color perquè creixen sota terra; són els més dolços i tendres, però no contenen tants antioxidants com els altres. Es poden convinar de moltes maneres, nosaltres us proposem aquesta:

 

Necessitarem:

  • 8 Espàrrecs blancs
  • 8 Làmines de salmó fumatEspàrrecs blancs
  • 8 Palets de surimi
  • 100 g de maionesa
  • Una mica de sucre
  • 50 g de germinats
  • 1 Ceba
  • 1 Pebrot verd
  • 1/2 Pebrot vermell
  • Oli d’oliva
  • ½ Llimona en suc
  • Unes gotes de tabasco
  • Salsa perrins
  • Sal

Elaboració:

  1. En primer lloc, picarem a daus petits la ceba i els pebrots per preparar la vinagreta.
  2. En un bol, emulsionarem el suc de llimona amb l’oli d’oliva i la sal. Afegirem la ceba i els pebrots. Deixarem reposar.
  3. Per als rotllets, amanirem el surimi picat amb una mica de maionesa, el tabasco i la salsa Perrins.
  4. Tot seguit, estendrem una làmina de salmó fumat, distribuirem una mica de surimi sobre el salmó i hi col·locarem a sobre un espàrrec.
  5. Enrotllarem de manera que quedi en forma de caneló. Seguidament, procedirem de la mateixa manera amb els espàrrecs restants.
  6. Finalment, disposarem en cada plat 2 rotllets d’espàrrec i salmó i ho ruixarem amb la vinagreta. Decorarem el plat amb els germinats a gust de cadascú.

Que aprofiti!!

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat

Write a Reply or Comment