Sopa de meló amb pernil ibèric

El meló està format gairebé tot d’aigua, pel que ens sacia, ens hidrata i ens ajuda a eliminar toxines a través de l’orina. Si vols baixar de pes i descansar cada nit, una bona idea és que comencis a menjar més meló, una fruita deliciosa i refrescant.

Nosaltres et proposem que el mengis d’una forma diferent, boníssima i saludable
Sopa de meló

Necessitarem:

  • Meló normal
  • Meló tipus galia
  • Oli d’oliva verge extra
  • 50 g de pernil ibèric
  • Menta per decorar

Elaboració:

  1. En primer lloc, començarem obrint els melons. Abans ens haurem d’assegurar que estiguin ben madurs.
  2. D’entrada, farem unes broquetes de boles de meló que resultaran molt simpàtiques a la vista. Amb una cullera especial, farem boles de meló. Amb dues boles per persona serà suficient.
  3. Tot seguit, farem el mateix amb l’altre tipus de meló. De fet, ho podeu fer amb tots els tipus de meló que trobeu, tot combinant colors i sabors. Reservarem les broquetes per a més endavant.
  4. Per la sopa aprofitarem tot el meló sobrant on hem fet les boles. Tallarem un llesca ben gruixuda i li traurem les llavors, col·locant el meló ben net dins d’un bol per triturar.
  5. Seguidament, farem el mateix amb l’altre meló.
  6. Un cop estiguin els dos melons tallats i nets, ho triturem tot fins que ens quedi ben fi i ho reservem a la nevera.
  7. Anem a pel pernilet. El tallem amb unes tisores, ben petitó. També es pot comprar ja a daus, com es prefereixi.
  8. Escalfarem una paella i, sense gens d’oli, saltejarem els encenalls de pernil. De seguida que canviï de color el retirarem del foc.
  9. Finalment, és el moment d’emplatar. Abocarem la sopa de meló de la nevera al plat i ho decorarem amb els encenalls de pernil, la broqueta de meló i un raig d’oli d’oliva verge extra.

Que aprofiti!

Voleu variar una mica? Aquest plat el podeu combinar amb altres fruites de temporada com el mango, per exemple. També hi podeu posar pebre o alguna espècie que ajudi a ressaltar el deliciós gust del meló.

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat

Write a Reply or Comment