Tàrtar de tonyina vermella amb gelat d’oli d’oliva empeltre

Els peixos i mariscs són una font d’energia saludable, i dins d’aquests aliments, la tonyina és un dels productes de més consum pels seus beneficis per a cos i ment. La tonyina vermella s’ha convertit en un dels peixos blaus més valorats a Catalunya, i una de les espècies més apreciades en els mercats internacionals. Gaudiu-la amb aquest tàrtar de tonyina:

 Necessitarem:Tàrtar de tonyina

  • 400 g de llom de tonyina vermella
  • 1 ceba
  • 60 g de tomàquet a daus
  • Oli d’oliva verge extra empeltre
  • Paté d’olives negres empeltres
  • Cibulet picat
  • 1 iogurt grec
  • 50 g de cogombre
  • 10 g d’alfàbrega
  • 1 ou de gallina de corral
  • Sal i pebre

Elaboració: 

  1. Elaboració del tàrtar: tallarem la tonyina a daus, afegirem la ceba tendra picada, el tomàquet, el cibulet, la sal, el pebre i l’oli d’oliva empeltre.
  2. Elaboració de la crema de iogurt: haurem de batre el iogurt i afegir-hi el suc del cogombre. Ho reservarem.
  3. Elaboració de l’oli d’alfàbrega: escaldarem les fulles d’alfàbrega i les deixarem per refredar. Un cop fredes, les triturarem amb l’oli, ho colarem i reservarem també.
  4. Elaboració del gelat d’oliva empeltre: muntarem l’oli amb l’ou com una maionesa, arreglarem de sal i ho congelarem durant un parell d’hores. Quan estigui ja congelat ho passarem per paco jet.
  5. Muntatge: posarem el tàrtar en un timbal i després el traurem. La crema de iogurt la posarem amb un biberó i posarem en un plat un botó de crema, i sobre aquest el liquat de alfàbrega i pebre mòlt. Passarem la maionesa congelada per una paco jet perquè es faci de textura de gelat, farem una quenelle que la posarem sobre el tàrtar i sobre aquest pasta d’oliva empeltre. Es pot guarnir en un plat de fusta d’olivera amb pa d’oliva empeltre.

 

Voleu més? U recomanem aquesta recepta.

No us oblideu etiquetar-nos a Facebook i Instagram si feu alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat

Write a Reply or Comment