Gaspatxo Casolà

L’estiu ja està a la cantonada i és el moment de menjar plats frescos i refrescants. Us proposem el Gaspatxo, un plat molt tradicional d’Espanya, que va molt bé pels dies calorosos d’estiu!

Necessitarem:Gaspatxo Fira ÀPAT

  • 3 tomàquets d’amanida
  • 1 cogombre
  • 1 pebrot verd
  • ½  pebrot vermell
  • 1 ceba tendra
  • 2 o 3 grans d’all
  • Pa (opcional)
  • Vinagre, al gust
  • Sal, al gust
  • Oli oliva, al gust
  • 1 ou dur

Elaboració

  1. Posarem en un bol els tomàquets, els alls, la ceba i el cogombre, prèviament pelats i tallats; i el pebrot verd i el pebrot vermell (sense llavors).
  2. Si afegim pa, l’haurem de deixar en remull almenys 15 minuts amb el vinagre.
  3. Si no hi posem pa,  afegirem la  sal, l’oli, el vinagre i l’aigua.
  4. Ho triturarem tot i seguidament ho tastarem per corregir el gust.
  5. A continuació ho haurem de triturar per retirar les pells que hagin quedat.
  6. Pelarem i tallem un ou dur a daus i ho deixem refredar tot a la nevera durant 2 hores
  7. Ho podeu servir en plat fondo per menjar en cullera o, si us ha sortit més aigualit, com a beguda en un got.

Bon profit!

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat

Write a Reply or Comment