Puré de Carabassa

Puré

Necessitarem (per a 6 persones):

  • 125g de mel
  • 3 pastanagues tallades a trossets
  • 2 alls ben picats
  • 2 talls d’api tallats a quadradets
  • 1 ceba picada
  • 1 patata pelada i tallada
  • 1 carabassa, preferiblement butternut, sense llavors i tallada en petites porcions.
  • 1,5 litres de brou vegetal
  • 2 cullerades de mantega
  • 1/2 cullerada de fulles seques de farigola ben desfetes
  • sal marina i pebre

Elaboració:

  1. En primer lloc, desfarem la mantega en una olla gran, a foc mig. Hi afegirem la ceba, l’all i remourem. Ho cuinarem tot, movent-ho durant 5 minuts, fins que agafi una mica de color.
  2. A continuació, hi afegirem les pastanagues i l’api i ho cuinarem durant 5 minuts més, fins que estigui tou. Afegirem les patates, la carabassa, el brou, la mel i la farigola.
  3. Quan comenci a bullir, abaixarem el foc i ho cuinarem tot a foc lent durant uns 30 o 45 minuts, fins que les verdures estiguin fetes.
  4. Després, retirarem l’olla del foc i la deixarem reposar una estona.
  5. Finalment, posarem la barreja a la batedora i ho triturarem fins que tingui una textura de puré i estigui al nostre gust. Ho salpebrarem i ja estarà llest per a servir ben calentet. Se li pot donar un acabat amb pipes o crostons de pa per a sobre, al gust de cadascú.

fira-apat

Write a Reply or Comment