Rotllets de pasta de full amb xistorra i salsitxa

Els rotllets de pasta de full amb xistorra i salsitxa són molt senzills de fer i perfectes per a un aperitiu.

Rotllets de pasta de full amb xistorra i salsitxa

Rotllets de pasta de full amb xistorra i salsitxa

Necessitarem:

(per a 20 unitats)

  • 1/2 làmina de pasta de full fresc
  • 10 salsitxes petites d’aperitiu
  • Una miqueta de ketchup
  • 1/2 xistorra
  • 1/2 ou batut amb un rajolí de llet per donar-los brillantor

Elaboració:

  1. Estendrem la pasta de full i la tallarem per la meitat. Només utilitzarem una part. L’altra la podrem utilitzar per preparar altres aperitius o alguna recepta dolça.

Per als rotllets de salsitxes:

  1. Col·locarem una salsitxa en un extrem de la pasta de full, per saber la mida que haurem de tallar en la tira de pasta de full d’ample. Aproximadament, seran uns 4cm.
  2. Col·locarem la salsitxa a la punta de la tira i abocarem una mica de Ketchup sobre o sota d’ella, a gust de cadascú.
  3. Després l’enrotllarem sobrepassant un extrem per sobre de l’altre, perquè quedi ben tancat, tallarem amb el ganivet i pressionarem una mica amb els dits perquè s’ajuntin bé les dues unions.
  4. Cobrirem una safata de forn amb paper d’enfornar, les anirem col·locant sobre, deixant una petita separació entre elles.
  5. Encendrem el forn perquè es vagi escalfant, a 190º si funciona amb aire o a 200º sense.

Per als rotllets de xistorra:

  1. Haurem de seguir el mateix procediment que amb els rotllets anteriors de salsitxa, però sense utilitzar el Ketchup.
  2. Abans d’enrotllar la massa amb la xistorra, per la pasta de full passarem un pinzell amb una mica d’aigua perquè a l’embolicar ens quedin ben enganxades les unions.
  3. Un cop que ja estiguin totes enrotllades i col·locades a la safata les envernissarem amb un pinzell i l’ou batut amb llet.
  4. Introduirem les safates al forn durant uns 12-15min, fins que els vegem daurats.
  5. Les retirarem del forn i ja estaran llestes per gaudir-les! Les podreu servir tant calentes com fredes.

Productors:

Podeu acompanyar amb un Parrell Negre del Celler Aibar, un vi color vermell cirera, capa mitjà i menisc malva.

Parrell Negre del Celler Aibar

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat

Write a Reply or Comment