La Mona

Aquesta recepta de la mona agrada tant als petits com als grans. Gaudiu-la amb la família i els amics.

La mona

La Mona

Necessitarem:

Pel bescuit:

  • 150g de farina d’arròs
  • 100g de sucre
  • 50g de sucre
  • 125g de llet sencera fresca
  • 4 ous ecològics
  • 8g d’impulsor

Per la gema d’ous:

  • 200g de rovells d’ou
  • 300g de sucre
  • 125g d’aigua mineral
  • Vainilla

Gelatina per pintar:

  • 1 pot de melmelada d’albercoc de 250g
  • 1g d’Agar agar

 

Elaboració:

Pel bescuit:

  1. Separarem les clares dels rovells. Per un costat deixem les clares reposant i posarem els rovells en un bol amb la llet, els 100 g de sucre i ho batrem fins que tot quedi ben esponjat.
  2. A continuació, hi afegirem a poc a poc la farina passada pel sedàs.
  3. Paral·lelament, muntarem les clares al punt de neu i hi anirem afegint els 50 g de sucre. Un cop muntades les afegirem a la massa.
  4. Agafarem el motlle que es vulgui utilitzar, prèviament pintat amb una mica de mantega la base i els costats per evitar que s’enganxi, i hi posarem la massa.
  5. Introduïm la massa al forn a una temperatura de 180 ºC durant 30 minuts aproximadament.
  6. Un cop la massa estigui ben feta la deixarem refredar i l’obrirem pel mig cobrint-hi la base amb melmelada al gust de cadascú.

Per la gema d’ous:

  1. Posarem un cassó a foc lent amb l’aigua i el sucre barrejat fins que bulli (uns dos minuts aproximadament). El sucre haurà d’estar a punt de fil fluix, 104-109 ºC.
  2. En un altre cassó metàl·lic que pugui anar al foc, posarem els rovells d’ou i la vainilla. Quan estigui al punt hi afegirem el sucre. Un cop estigui tot ben barrejat ho posarem al foc a coure. Recordeu utilitzar foc lent perquè no s’enganxi i anar barrejant-ho tot contínuament amb les varetes.
  3. Finalment, quan estigui espès, ho retirarem del foc i ho posarem a refredar en una safata.

Gelatina per pintar:

  1. Necessitarem que la melmelada es quedi fina, per això recomanem que la passeu per la batedora de mà primer de tot.
  2. Seguidament, posarem al foc amb una mica d’aigua mineral i 1 g d’agar i deixarem que bulli a foc fluix uns dos minuts.
  3. Per donar lluentor a la gema d’ou, la pintarem amb la gelatina.
  4. Per acabar muntem la mona al gust de cadascú: amb plomes, ous de xocolata, pollets…

 

Productors:

Es pot acompanyar la mona amb una Ratafia del Montseny de Fruit i Med, un licor dolç ideal per acompanyar les postres.

 

Ratafia del Montseny de Fruit i Med

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat

Write a Reply or Comment