Crema catalana amb carquinyolis

crema-catalana

Necessitarem:

  • 1/2 l. de llet
  • 4 rovells d’ou
  • 125 gr. de sucre
  • 20 gr. de midó
  • Un tronc de canyella
  • Una pell de llimona
  • Per cremar-la, un grapat de sucre
  • Carquinyolis d’Especialitats Cobo

Elaboració:

  1. El primer pas serà treure la pell d’una llimona i rentar-la bé. Desfarem el midó en mig got de llet freda. Separarem els quatre rovells de les clares. Haurem de fer arrencar el bull a la resta de llet amb la pell de la llimona i un branquilló de canyella. Tot seguit la traurem del foc i la colarem.
  2. Barrejarem, en un cassó, els rovells i el sucre, treballant-los bé. Després, haurem d’afegir la llet, mentre es va remenant amb el batedor i l’altra llet amb el midó.
  3. A continuació, posarem el cassó al foc, però sense que arrenqui el bull. Haurem de batre fins que la crema sigui prou espessa.
  4. Traurem la crema del foc, però no pararem de batre-la fins passat una bona estona. La repartirem en plats de postres o cassoletes o la deixarem refredar a temperatura ambient.
  5. Poc abans de servir-la, posarem la pala de crema al foc, fins que sigui ben roent, Escurarem bé la superfície de la crema i hi passarem la pala lentament perquè el sucre es caramel·litzi.
  6. Ja podem servir la crema acompanyada de carquinyolis.

Productors:

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Reserva Dolç d’Adernats Vinícola de Nulles, d’aroma suggerent, fresc i potent amb matisos florals i de fruites blanques sobre fons torrats i ametllats. Amb gust de mel amb lleugeres notes amargues. Equilibrat i persistent.

adernats-reserva-dolç-cava

fira-apat

Write a Reply or Comment