Amanida de formatge de cabra amb mango

Necessitarem:

  • 350g de formatge de cabra
  • 150g de nata
  • 14g de goma gellan
  • 50ml d’oli d’oliva verge extra
  • 200g de puré de mango
  • 2 fulles de gelatina
  • Per a la galeta de pa d’espècies:
    • 80ml de llet
    • 50g de mantega
    • 20g de pols d’espècies
    • 100g de farina d’ametlla
    • 40g de farina
    • Sal
  • Per a l’amanida:
    • Mezclum Baby
    • Pètals
    • Germinats
  • Per a la vinagreta:
    • 50ml de vinagre Chardonnay
    • 150ml d’oli d’oliva verge extra

 

Elaboració:

  1. Primer de tot, per fer els daus, fondrem el formatge de cabra en un pot amb els 50ml d’oli i la nata. A continuació ho triturarem tot amb la thermomix i ho posarem al congelador. I posteriorment, farem els quadradets.
  2. D’altra banda, escalfarem dues fulles de gelatina i les deixarem refredar en un motlle de forma quadrada. Tot seguit, els donem el bany de gellan, barrejant cada 7g d’aquest producte amb 100g de puré de mango.
  3. A continuació, traurem els daus de formatge del congelador i li donarem un bany del puré de mango i el gellan amb una broqueta. Deixarem que aquests quallin i prenguin un color groguenc, el qual li donarà un punt de dolçor, que constarà amb el sabor amarg i picant del nostre oli.
  4. Per a la galeta, barrejarem els ingredient i farem una massa. L’estirarem en làmines fines per, així, coure-les al forn a uns 180º durant uns 15 minuts.
  5. Per acabar, elaborarem una vinagreta amb tres parts d’oli per una de vinagre Chardonnay per amanir el mesclum, els germinats i els pètals.

 

amanida-formatge-cabra-mango

Productors:

Formatge de cabra de Formatges Cuirols. Podeu acompanyar la recepta amb un vi Alella de Dotze Vins.

vino-dotze-do-alella

fira-apat

Write a Reply or Comment