Filet de vedella amb salsa de taronja

Necessitarem:

 • 1200 grams de filet de vedella
 • 250 ml de suc de taronja
 • 100 ml de xerès dolç
 • 12 prunes seques
 • 1 got de brou de carn
 • 1 cullerada de melmelada o de gelea de grosella
 • 1 cullerada de mostassa
 • 1 taronja pelada i tallada a grills
 • La pell de la taronja tallada en julianes fines
 • Oli
 • Sal
 • Pebre negre mòlt

 

Elaboració:

 1. Primer de tot haurem de preparar la nostra carn per a la recepta, per això, l’haurem de ruixar amb sal i una mica de pebre negre mòlt. La quantitat serà segons el gust de cadascú, però n’és suficient amb una mica. Ens haurem d’assegurar de regar bé per tot el tros de carn perquè quedi ben escampada i no quedin parts sense salar.
 2. A continuación, segellarem una mica, així que agafaríem la paella i posaríem una mica d’oli, l’hauríem d’escalfar a foc mitjà. Una vegada està l’oli calent, pujarem la flama i afegirem la carn de vedella, per així daurar per tot arreu.
 3. Quan ja estigui ben daurada, afegirem el xerès dolç i aniríem a flamejar amb cura la carn. Més tard, afegirem els 250 ml de suc de taronja, el qual será l’ingredient principal per a la salsa d’aquest. Afegirem a continuación el brou, la mostassa, la gelea, els grills de taronja (tallats anteriorment) i les prunes panses, tot això remenant-ho bé.
 4. Baixarem la flama i ho courem tot a foc suau durant uns 15 min aprox. Mentrestant, posarem a bullir aigua en una olla, quan aquesta ja estigui bullint, posarem la pell de la taronja, la qual servirá per blanquejar-la. Esperem uns minuts, la treurem, l’escorrem bé i l’afegiríem la salsa.
 5. Després dels 15 minuts, la podrem retirar del foc, però si veus que la salsa ha quedat molt clara i/o líquida, l’haurem de bullir a foc fort perquè així es condensi més. Quan el nostre filet de vedella està a punt, podem servir-lo tallat en forma de rodanxes i banyar-lo amb la salsa de taronja.

 

22aced00c4b11f2504a7093334e80cc26c201d88_r476_261_5

 

Productors:

Filet de vedella de Can Mabres

 

logo

 

fira-apat

Write a Reply or Comment