Calçots en tempura i patates al romesco

Necessitarem:

  • 20 calçots
  • 33 cl de cervesa molt freda
  • Farina
  • 1 ou
  • Sal
  • Salsa de calçots, o bé, romesco
  • Un pot de patates al romesco

 

Elaboració:

  1. Per començar, traurem la primera capa dels calçots i a continuació s’embolicaran individualment amb paper d’alumini
  2. Posarem els calçots al forn a 220ºC durant uns 30-40 minuts.
  3. De mentre, anirem preparant la tempura. Necessitarem: sal, un ou, farina i una cervesa molt freda. És molt probable que en el teu supermercat habitual trobis tempura que ja estigui preparada.
  4. Passats 30-40 minuts, procedirem a treure els calçots del forn. Transcorreguts uns minuts des que els hem tret, procedirem a alliberar-los del seu embolcall de paper d’alumini.
  5. Ràpidament, prepararem la tempura de la següent manera: barrejarem la farina, l’ou, la cervesa i la sal i es bat fins a aconseguir una pasta més aviat densa, i sobretot que no tingui grumolls. No ha de ser massa líquida, perquè es pretén que la tempura sigui una capa gruixuda i que quedi cruixent (d’aquí que es faci amb cervesa).
  6. Es banyen els calçots a la tempura, i directes a la paella, on hauria de tenir abundant oli, i hauria d’estar molt calent. Deixar uns pocs segons, fins que s’hagin daurat, i fora. Deixar en un plat amb paper de cuina, o secant.
  7. Amb un pinzell de silicona, podrem pintar els calçots amb la salsa romesco especial per a calçots per tal de donar el toc final a la presentació.
  8. Podeu servir els calçots amb unes patates al romesco.

 

calcots-arrebossats

 

Productors:

Calçots de Cuits, Calçots tot l’any

Un pot de Patates al romesco de Tapas by Lules

 

 

tarros_tapas_by_lules

fira-apat

Write a Reply or Comment