Arròs cremòs de ceps i oli de tòfona blanca

Necessitarem:

  • 400g d’arròs
  • 1 ceba tendra
  • 40g de ceps deshidratats
  • 1 gotet de llet
  • 1 copeta de vi blanc sec
  • ¾ de brou de pollastre
  • 100g de parmesà en pols
  • Oli d’oliva verge extra
  • Mantega
  • Sal i pebre
  • Oli de tòfona blanca
  • Una branca de julivert

 

Elaboració:

  1. Abans de tot, deixarem rehidratar els ceps en un bol amb una mica de llet, durant 20 minuts.
  2. Posarem el brou en un cossi al foc per a que estigui ben calent, però sense arribar a bullir.
  3. A continuació, picarem la ceba i la sofregirem en una paella amb un raig d’oli d’oliva verge extra a foc baix, fins que estigui transparent i tova, però procurant que no agafi massa color.
  4. Hi afegirem els ceps escorreguts i l’arròs. Podeu fer servir un arròs arbori o un carnaroli, que en aquest cas és el més idoni pel risotto.
  5. Deixarem coure un parell de minuts mentre anem remenant amb una cullera de fusta, i afegirem la copa de vi blanc. Us recomanem un Riesling Sumarroca. La idea és que el vi que fem servir per cuinar l’arròs sigui d’una mínima qualitat.
  6. Quan el vi s’hagi evaporat, hi anirem incorporant el brou mica en mica, deixant que l’arròs es begui tot el suc abans d’afegir-n’hi un altre cullerot. (En lloc de brou de pollastre, podeu emprar un brou vegetal) Hi podreu incorporar també la llet on heu rehidratat els ceps.
  7. Depenent de l’arròs que empreu i de la temperatura de cocció, necessitareu més o menys brou. Si fa falta, afegiu-ne més del que s’indica als ingredients (la quantitat de brou sempre és orientativa).
  8. Quan l’arròs estigui al punt, retireu-lo del foc, hi afegirem una nou de mantega, un rajolí d’oli de tòfona i empolvoreu amb el parmesà. Remenarem amb suavitat, deixarem reposar dos minuts i ja la podrem emplatar.
  9. Per acabar, la podreu decorar amb una branqueta de julivert i serviu-lo ben calent i al moment.

 

risotto

Productors:

Ceps de Bolets i trufes Urdet.

 

Bodegon-con-porcini-e1455728124952

fira-apat

Write a Reply or Comment