Pollastre de corral amb pinyons i prunes

UNA RECEPTA PER LLEPAR-SE ELS DITS!

És un plat molt bò i molt tradicional de casa nostra i de tot el país. D’aquells plats que fan caliu i que et fan sentir el Nadal.

 

pollastre-prunes-pinyons

 

INGREDIENTS

  • 1 pollastre de corral de la mà de Ramaders de Muntanya del Berguedà
  • 20 prunes seques
  • 2 cebes trinxades
  • 1 cap d’alls
  • 2 tomàquets madurs
  • 50 g de pinyons
  • Brou de pollastre
  • Oli d’oliva
  • Vi ranci
  • Pebre negre
  • Sal

*Podeu cuinar de la mateixa manera qualsevol altre au*

 

ELABORACIÓ DE LA RECEPTA

  1. Netejar el pollastre
  1. Salem i empebrem tot el pollastre, després de rentar-lo bé de sang, el daurarem a poc a poc. Ha d’agafar un bon coloret.
  1. Mentre es daura el pollastre, anirem tallant la ceba a trossos grans i l’ all sencer, amb pell i tallat per la meitat, i els tomàquets partits per la meitat.
  1. Mentrestant, posar les prunes en remull i després escaldar, afegint els pinyons. Reservar el brou de les prunes.
  1. Un cop el pollastre estigui daurat, afegir les prunes i els pinyons. Salar, empebrar i amanir amb un bon raig de vi ranci.
  1. Afegir el brou de les prunes que s’havia reservat i deixar-ho bullir a foc lent durant una bona estona perquè el vi s’evapori.
  1. Servir acompanyant d’un bon vi de l’Empordà i pa de fogassa.

 

MARIDATGE

Podeu acompanyar aquest plat amb un Dotze vins Empordà, un vi fresc, molt equilibrat, amb notes de fruita madura, amb tonalitats de cirera, fusta molt torrada molt integrada, espècies dolces com la canyella i la clau i persistent en el seu pas per la gola.

 

03_Emporda_011-273x1024

 

fira-apat

Write a Reply or Comment